Bespaar jij al op je telefoonkosten?

Het leven is al duur genoeg, toch? Als je iets kunt besparen op je maandelijkse kosten, dan tikt dat al snel aan. Denk er maar eens over na, als je €20 per maand kunt besparen is dat €240 per jaar. Toch een behoorlijk bedrag waar je weer iets leuks mee kunt doen.

Veel mensen kijken er echter niet op deze manier naar, €20 klinkt niet als heel erg veel, maar op jaarbasis is dat het weer wel. De reden dat we hier over beginnen, is omdat veel mensen nog steeds een telefoon abonnement hebben dat behoorlijk prijzig is. Daar kan je flink op besparen als je bereid bent om wat onderzoek te doen naar je behoeftes. Zo kun je een Simpel sim only abonnement afsluiten. Zeer voordelige deals die er regelmatig worden aangeboden.

Heb je een grote bundel nodig?

dataHet kan zomaar zijn dat jij maandelijks veel geld uitgeeft aan een abonnement wat je helemaal niet meer gebruikt. Vroeger belde je misschien best wel veel met familie, vrienden en kennissen. Tegenwoordig zie je dit steeds minder vaak gebeuren. Mensen sturen een berichtje via Facebook of Whatsapp. Natuurlijk zul je nog wel eens bellen, maar dat is vaak een stuk minder dan vroeger. Je behoeftes zijn dus behoorlijk aangepast door de jaren heen. Maar het kan nog wel zo zijn dat jij maandelijks betaald voor veel belminuten, terwijl je die helemaal niet meer gebruikt. Zonde natuurlijk.

Bij de meeste providers is het heel gemakkelijk om dit na te kijken. Soms heb je een app, of je kunt inloggen in het systeem van de provider met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daar kun je zien waar je nu eigenlijk voor betaald en of je iedere maand niet overhoud uit die bundel. Is dat het geval? Dan kun je vaak kosteloos je bundel naar beneden aanpassen, of de bundel wijzigen. Een optie is bijvoorbeeld om een grotere databundel te nemen en je belminuten naar beneden aan te passen. Zo weet je zeker dat je daar niet overheen zult gaan en moet bijbetalen.

Vergelijk de providers met elkaar voor de beste deal

Misschien heb je geen zin om over te stappen naar een andere provider, dat is op zich heel logisch. Er komt toch vaak nog wel wat rompslomp bij kijken. Maar het is de moeite waard om er toch eens naar te kijken. Als je precies weet wat je nodig hebt voor bundel, dan kun je specifiek gaan zoeken naar een provider die dit tegen de laagste kosten kan doet. Op vergelijkingswebsites is hier vaak veel informatie over te vinden. Doe voldoende onderzoek en je zult ongetwijfeld een goede deal kunnen vinden.